Geen geld voor Laurentius-topman

Aangepast op

Woningbouwvereniging Laurentius hoeft de voormalig directeur financiën geen loon te betalen. Volgens de rechtbank in Breda is de bestuurder in oktober terecht ontslagen, omdat hij medewerkers heeft geintimideerd.

Bij Laurentius liep een onderzoek naar de financiële gang van zaken bij de woningbouwcorporatie. De klacht was dat de directeur medewerkers onder druk had gezet om bepaalde zaken wel of juist niet tegen de onderzoekers te zeggen.

Verdiend

De oud-directeur vindt ontslag op staande voet een te zware maatregel, gezien het feit dat hij 31 jaar goed heeft gefunctioneerd. Daarom vorderde hij bij de rechter doorbetaling van zijn salaris van ruim 10.000 euro per maand. De rechter had daar geen begrip voor: "De directeur had een grote verantwoordelijkheid en wat hij heeft gedaan rechtvaardigt ontslag op staande voet".

Laurentius staat onder verscherpt toezicht omdat algemeen directeur Walter V. wordt verdacht van oplichting. Hij zou zelf hebben verdiend aan vastgoedtransacties en de corporatie voor miljoenen hebben benadeeld. Laurentius verkeert in ernstige financiële problemen.