Berlusconi: ik ben verloofd

Aangepast op

De Italiaanse oud-premier Silvio Berlusconi heeft op televisie bekendgemaakt dat hij zich verloofd heeft. Zijn nieuwe verloofde is bijna een halve eeuw jonger.

De 76-jarige Berlusconi verscheen gisteren op de buis om zijn kandidatuur voor het premierschap aan te kondigen. Presentatrice Barbara D'Urso kon het echter niet nalaten om naar zijn privéleven te vragen. "Bent u verloofd, bent u verloofd? Is het officieel?"

'Ongewoon'

"Ja ik ben verloofd. Het is officieel", zei Berlusconi. "Ze is een stuk jonger dan ik. Het leeftijdsverschil is 49 jaar, dus dat is wel wat ongewoon. Ze is 28 jaar, ze heet Francesca en ze is een prachtig meisje. Mooi van buiten, maar nog mooier van binnen."

Het lijkt erop dat Berlusconi zich vergist in de leeftijd van zijn eigen vriendin. Volgens de Italiaanse media is ze 27 jaar en dat zou het leeftijdsverschil van 49 jaar verklaren.

Volgens Berlusconi brengt Francesca hem veel vreugde. "Ze is heel belangrijk voor me. Ze houdt veel van me en ik hou van haar." Na deze woorden van de oud-premier applaudisseerden de aanwezigen in de studio.

Ex-vrouw

Op de website van de Italiaanse krant La Repubblica zijn foto's geplaatst van Francesca en de ex-vrouw van Berlusconi, Veronica Lario. Volgens de krant lijken de twee erg op elkaar. Vooral de jonge Veronica zou veel gelijkenissen hebben met Berlusconi's nieuwe liefde Francesca.