NOS Nieuws Aangepast

VVD/PvdA: pak agressie in profvoetbal harder aan

Iedereen is klaar met agressie in het voetbal. Daarom moet ook verbale agressie in het profvoetbal harder worden bestraft. Daar pleiten VVD en PvdA maandag voor in de Tweede Kamer. De KNVB moet regels aanpassen, maar ook spelers, coaches en sportcommentatoren zijn aan de beurt.

VVD-Kamerlid Matthijs Huijzing blikt al vooruit op het overleg over sport in de Tweede Kamer en zegt: "Ik vind dat profvoetballers een voorbeeldfunctie hebben." De coalitie doet het voorstel naar aanleiding van het overlijden van de grensrechter begin deze maand in Almere.

Studio Sport

"Als je als jongetjer van vijf jaar gaat voetballen, zie je overal om je heen slechte voorbeelden. Van ouders langs de lijn, spelers en coaches. Ook op Studio Sport zie je dat spelers in discussie gaan met scheidsrechters of hoor je commentaar op de scheidsrechter. Het is niet gek dat je dan gaat denken dat dit normaal gedrag is", aldus Huijzing.

De voetballer wordt geen specifiek regelpakket opgedragen, want dat is volgens de VVD'er aan de KNVB zelf. "Maar gek is het wel dat agressie bij de amateurs harder wordt aangepakt dan bij de profs", zegt hij. "Dit is echt een oproep aan iedereen om verantwoordelijkheid te nemen. Als het nu niet gebeurt, dan gaat het nooit gebeuren."

Robert Maaskant

Gisteren trok scheidsrechter Serdar Gözübüyük het slecht dat FC Groningen-trainer Robert Maaskant aanmerkingen had op de leiding. Daarom liep hij naar de zijlijn om hem het bandje met opschrift 'respect' te tonen. Een foto daarvan vind je in de ochtendkrant Spits.

Door: Jurjen

STER reclame