Vitesse geeft zege uit handen

Vitesse heeft in de slotfase van het thuisduel met RKC Waalwijk twee punten laten liggen.

Op de valreep sleepten de gasten nog een gelijkspel uit het vuur: 2-2.

De eerste helft was het aanzien amper waard en het doelpunt van Wilfried Bony na een voorzet op maat van rechts van Tomás Kalas was in feite het enige hoogtepunt.

RKC had behoudens een offensiefje in de eerste helft nog weinig laten zien, maar mocht blijven hopen op een punt, omdat Vitesse slordig was in de passing. Toen Theo Janssen in de fout ging met een kopbal op zijn eigen doelman was RKC-spits Teddy Chevalier er als de kippen bij: 1-1.

Simon Cziommer liet Vitesse tien minuten voor tijd weer jubelen, maar het Arnhemse gejuich verstomde toen Sander Duits ver in blessuretijd met een van richting veranderd schot de gelijkmaker op het bord bracht.