Feyenoord pas laat voorbij ADO

Aangepast

In een duel dat na rust even dreigde te ontsporen, heeft Feyenoord in De Kuip met 3-2 gewonnen van ADO Den Haag.

Een Rotterdams overwicht leverde bij de rust een 2-1 stand op. Graziano Pellè scoorde via een verdediger. Nog geen minuut later rondde Mike van Duinen een vloeiende ADO-aanval af. Lex Immers maakte de 2-1 uit een penalty.

Een klein kwartier na rust gebeurde er plots veel. Arbiter Ruud Bossen zag in een buiteling van Van Duinen een strafschop, die gretig benut werd door Danny Holla. Bruno Martins Indi kon bovendien met rood inrukken.

Even later kreeg ook Tom Beugelsdijk, die in een kopduel te nadrukkelijk met zijn arm naar voren kwam, rood voorgehouden. De sfeer op het veld raakte verhit, maar al snel werd er weer 'gewoon' gevoetbald. Feyenoord kreeg grote kansen, maar de 3-2, een eigen doelpunt van Tjaronn Chery, was een gelukje.

"Kreeg geen antwoord"

Martins Indi liet meteen na afloop weten zijn rode kaart te zullen aanvechten bij de KNVB. "Ik heb de tv-beelden inmiddels twee keer teruggezien", verzuchtte de twintigjarige international. "Niet dat ik dat nodig had, maar beelden liegen niet. Mijn gevoel bleek te kloppen. Er was echt niets aan de hand. Ik vroeg Bossen nog waarom hij mij eruit stuurde, maar ik kreeg geen antwoord."

De verdediger kreeg bijval van ADO-trainer Maurice Steijn. "Het was niet eens een strafschop, laat staan een rode kaart."

Over de rode kaart van Beugelsdijk was de Haagse coach niet minder duidelijk: "Ongelooflijk stom gewoon. Hij had het duel met Immers nooit zo mogen ingaan. Hij had zijn arm bij zich moeten houden."

"En dat één minuut na die rode kaart voor Feyenoord en die strafschop voor ons. Dan moet je een scheidsrechter nooit aanleiding geven om te gaan twijfelen. Maar ja, Tommie is nog jong, hij verliest nog te snel zijn hoofd. Zijn rode kaart kostte ons de wedstrijd."

STER Reclame