Preppers achter tralies tijdens ondergang

Aangepast op

Waar zou jij het liefst willen zijn al de wereld op 21 december vergaat? Vast niet achter de tralies, maar dat is wel de plek waar vier Chinezen die de ondergang voorspellen zullen zitten. Ze zijn opgepakt nadat ze op straat met flyers en een luidspreker het einde van de wereld verkondigden.

De Chinezen zijn ervan overtuigd dat de wereld vergaat als de Maya-kalender afloopt op 21 december. Daarom wilden ze mensen waarschuwen op straat. Via een luidspreker vertelden ze iedereen het grote nieuws. Op de flyers stond meer informatie over de ramp.

Daar was de politie blijkbaar niet van gediend, want de vier werden snel opgepakt. De komende tien dagen zitten ze in de gevangenis, waardoor ze de ondergang van de wereld moeten missen.

Veiligheidskogel

China is in rep en roer over het einde van de Maya-kalener. Er zijn veel geruchten over allerlei rampen en de Chinese bevolking wil dat blijkbaar graag geloven. Daar komt bij dat ze de Chinese staatsmedia onbetrouwbaar vinden, waardoor de geruchten ook niet zomaar ontkracht kunnen worden.

In de stad Chengdu is een ware run ontstaan op kaarsen, omdat het drie dagen compleet duister zou worden tijdens de ondergang.

De Chinees Liu Qiyuan is in ieder geval van plan de ondergang te overleven. Daarom heeft hij een levensgrote ronde kogel gemaakt die hem moet beschermen tegen supervulkanen, aardbevingen en overstromingen. Als de wereld toch niet vergaat kan hij de kogels altijd nog als attractie gebruiken.

Door: Maarten