'Emilie zou hebben getroost'

Aangepast op

Een van de ouders van de omgekomen kinderen in Newtown heeft uitgebreid met de pers gesproken. Robbie Parker zei dat hij niet wil dat de dood van zijn dochter Emilie al het andere in zijn leven overschaduwt. "Laat dit niet iets worden dat ons definieert, maar iets dat ons inspireert om het goede te doen", zei hij gisteravond tegen de pers.

Tot nu toe kiezen de meeste ouders van de twintig kinderen die vrijdag werden doodgeschoten ervoor om niet met de media te praten, maar Parker sprak een kwartier lang met journalisten over zijn 6-jarige dochter en het bloedbad.

"Mijn dochter Emilie zou een van de eersten zijn geweest die haar liefde en steun aan de slachtoffers zou hebben gegeven, want zo is ze", stelde Parker. "Ontelbare keren greep ze een stuk papier om een tekening of een briefje te maken als ze zag dat iemand verdrietig was."

Net verhuisd

Parker verhuisde enkele maanden geleden met zijn gezin naar Newtown voor zijn werk als therapeut. Op de ochtend van de schietpartij hadden ze afscheid genomen in het Portugees, een taal die hij Emilie leerde. "Ze zei me goedemorgen en vroeg me hoe het met me ging. Ik zei dat het goed ging en ze vertelde me dat ze van me hield. Toen gaf ik haar een kus en ging weg."

Emilie voelde zich als oudste van zijn drie kinderen verantwoordelijk voor de jongsten van 3 en 4 jaar oud, zei Parker. "Ze vond het geweldig om haar zusjes te leren lezen, dansen en het plezier in het leven te ontdekken."

Parker zei nog niet de woorden te hebben gevonden om het verlies van hun zus uit te leggen aan de peuters. "Ze lijken het door te hebben dat er iemand is die ze heel erg zullen gaan missen."

Vergeving

Hoewel Parker zeer geƫmotioneerd sprak over de dood van zijn dochter, zei hij ook niet boos te zijn op dader Adam Lanza. In zijn geloof, hij is mormoon, neemt vergiffenis een belangrijke plaats in.

Hij nam bovendien de moeite het gezin van Lanza een hart onder de riem te steken. "Ik kan me er geen voorstelling van maken wat die familie nu moet doormaken."