Politie schiet na achtervolging

Aangepast op

De Haagse politie heeft na een achtervolging waarbij hoge snelheden werden bereikt een waarschuwingsschot gelost. Twee mensen zijn opgepakt.

De achtervolging begon op het Korte Voorhout in Den Haag. De politie was daar bezig met een alcoholcontrole. Een auto met twee inzittenden omzeilde die controle en ging ervandoor. Om de politie af te schudden negeerde de bestuurder verkeerslichten die op rood stonden en doorgetrokken strepen.

Via de A12 vluchtte de auto richting Bleiswijk. De agenten waren er inmiddels achter dat de eigenaar van de auto bekend staat als vuurwapengevaarlijk.

Nadat de bestuurder de afrit bij Bleiswijk had genomen, maakte hij plots een draai van 180 graden op de weg. Omdat de auto door de draai behoorlijk veel snelheid verloor, besloten de agenten hun auto dwars op de weg te zetten. Dat leidde tot een frontale botsing.

Een van de inzittenden probeerde te vluchten, waarop een agent een waarschuwingsschot loste. Zowel de bestuurder als de passagier is aangehouden. Het is niet bekend of de bestuurder had gedronken.