NS: zonder reserveren met de Fyra

Aangepast op

NS Hispeed en de Belgische NMBS introduceren een speciaal treinkaartje, waarmee reizigers zonder reservering met de Fyra tussen Amsterdam en Brussel kunnen rijden. Dat hebben de organisaties bekendgemaakt na overleg over de opstartproblemen van de Fyra.

Dit 'Jump-on ticket' is met 39 euro wel duurder dan het actietarief van 25 euro voor boekingen tot op de dag voor het vertrek.

Het gaat om een overgangsregeling: tot en met april is een 'Jump-on ticket' te koop dat geldig is op de dag van vertrek op alle Fyra-treinen tussen Amsterdam en Brussel. Na april is de verbinding Breda-Antwerpen beschikbaar zonder reservering.

Opstartproblemen

In de verklaring geeft NS Hispeed toe dat er met de Fyra meer opstartproblemen zijn dan verwacht. "We hebben geconcludeerd dat wij nog niet een voldoende robuuste dienstverlening hebben geleverd aan onze reizigers", zegt directievoorzitter Siebers.

NS en NMBS zeggen dat er vertrouwen is in herstel- en verbeterplannen. De eerste resultaten van een software-update worden volgens de bedrijven al zichtbaar. Door die software kijken NS en NMBS op de minuut waar de Fyra-trein is en waar eventuele storingen zijn. Die kunnen dan sneller worden opgelost.