Kritiek op ziekenhuis in brief verpleegster Kate

Aangepast op

Jacintha Saldanha, de verpleegster die vorige week zelfmoord pleegde na een telefoongrap, heeft in een van haar drie afscheidsbrieven kritiek geuit op het ziekenhuis waar ze werkte. Dat meldt The Guardian.

Een afscheidsbrief werd gevonden bij Saldanha's persoonlijke spullen in het King Edward VII ziekenhuis. Daarin levert ze kritiek op het ziekenhuispersoneel. Twee andere brieven lagen in het appartement waar Saldanha zichzelf had opgehangen. Daarin schrijft ze over de telefoongrap van de dj's en haar begrafeniswensen.

Saldanha's familie ging eerder deze week langs bij ziekenhuisdirecteur John Lofthouse en gaf hem een lijst met vragen. Labourparlementslid Keith Vaz, woordvoerder van de familie, roept Lofthouse in een brief op de vragen te beantwoorden. "Ik heb ervaring met vergelijkbare zaken in het verleden en ben het met de minister-president eens dat de familie inzake in alle feiten moet krijgen, van het moment dat Saldanha gebeld werd door 2Day FM tot ze werd gevonden in haar appartement."

De politie onderzoekt waarom Saldanha zelfmoord heeft gepleegd. Hoofdinspecteur James Harman zei dat behalve de afscheidsbrieven ook recente emails en telefoontjes van Saldanha worden onderzocht. Ook is gesproken met getuigen, familie, vrienden en collega's.

Onderduiken

De 2Day FM dj's die de telefoongrap uithaalden zijn ondergedoken. Bij de eigenaar van het radiostation komen de hele week al doodsbedreigingen binnen.

Door: Luuk