Dj's ondergedoken na doodsbedreigingen

Aangepast op

Medewekers van het Australische programma 2Day FM zijn ondergedoken. Hoeveel van hen is niet bekend, maar het zijn sowieso de dj's Michael Christian en Mel Creig, die vorige week een telefoongrap uithaalden met het King Edward VII-ziekenhuis in Londen. Daar lag de zwangere vrouw van prins William, Kate.

Volgens bronnen in Sydney komen bij het moederbedrijf Southern Cross Austereo de hele week al doodsbedreigingen binnen. De twee dj's kregen donderdag een brief met meerdere doodsbedreigingen, meldt de politie van Sydney. Die probeert nu uit te zoeken wie de afzender is. Ook andere medewerkers van 2Day FM zouden in veiligheid zijn gebracht met 24 uur per dag bewaking.

Sinds de dood van verpleegster Jacintha Saldanha wordt de Facebookpagina van 2Day FM overspoeld met boze berichten. Creig en Christian haalden meteen hun Twitteraccount van internet.

Afscheidsbrieven

Saldanha pleegde zelfmoord, drie dagen nadat ze in de telefoongrap getrapt was. Gisteren werd bekend dat ze drie afscheidsbrieven achterliet. The Guardian sprak met mensen die de brieven hebben gezien; volgens hen had ze het daarin ook over de grap. Ook heeft ze kritiek op het ziekenhuis, maar wat precies is niet bekend.

Door: Helen