NOS NieuwsAangepast

Syrië-beleid Rusland niet veranderd

Rusland neemt afstand van de uitspraken van zijn gezant voor het Midden Oosten, onderminister van Buitenlandse Zaken Bogdanov. Die zei gisteren dat de Syrische president Assad terrein verliest en dat er rekening moet worden gehouden met een zege van het gewapende verzet.

Bogdanov maakte zijn opmerkingen in een toespraak. Volgens het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken was het geen officiële verklaring van de onderminister, maar een herhaling van het Russische standpunt in de kwestie. Hij zou alleen even zijn ingegaan op de situatie van de Syrische oppositie.

Dialoog

Russische staatsmedia meldden gisteren dat volgens Bogdanov de opstandelingen in Syrië steeds meer terrein winnen en de burgeroorlog misschien gaan winnen. De VS zei daarop in een reactie dat Rusland eindelijk wakker is geworden.

In een verklaring zegt Rusland dat het beleid over Syrië niet is veranderd. Moskou vindt dat de partijen er via een dialoog uit moeten komen. Rusland is bondgenoot van Syrië en heeft samen met China drie keer een VN-resolutie voor verscherpte sancties tegengehouden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl