De reddingsactie voor de gestrande bultrug op het eilandje Razende Bol bij Texel, is mislukt. Het net dat om de bultrug was gespannen schoot los. Ook heeft de helikopter die bij de operatie wordt ingezet geen brandstof meer.

Vijf reddingsschepen van de Koninklijke Nederlandse Reddings Maatschappij probeerden sinds het einde van de middag de bultrug naar zee te trekken. De KNRM had al gezegd dat dat voor 21.00 uur moest lukken, omdat de waterstand daarna te laag is om te kunnen werken.

Stichting Ecomare werkt nu aan een plan om de bultrug "door de nacht te helpen". Ecomare en de KNRM bekijken of er morgen een nieuwe reddingspoging wordt ondernomen. Als dat gebeurt, is dat bij het volgende hoogwater, vanaf 07.00 uur morgenochtend.

Weer terug

De bultrug spoelde gisteren aan op Razende Bol. Het dier werd toen terug naar zee getrokken, maar strandde later toch weer op het eilandje.

Vanochtend zei Ecomare dat de bultrug erg zwak was en het waarschijnlijk niet zou halen. Omdat de bultrug levendiger was dan gedacht, werd rond 17.00 uur toch weer een nieuwe reddingspoging gestart.

STER reclame