Ruiken naar de raketten van Hamas

Aangepast op

Het is niet zomaar een parfum: de M-75, een geurtje dat ruikt naar de overwinning van Hamas op Israël. Tenminste, dat vinden de Palestijnen. Het geurtje is door de Palestijnen vernoemd naar de raketten die Hamas vorige maand heeft afgevuurd op Tel Aviv en Jerusalem.

Nadat er een wapenstilstand was overeengekomen, zagen zowel de Palestijnen als de Israëliërs zichzelf als de grote winnaar. Een Palestijnse parfumimporteur wilde mensen mee laten genieten van de overwinning. "We moeten klanten de kans geven om een overwinning te ruiken en dit te verwerken in een parfum", zegt hij tegen persbureau Reuters. Overwinning of niet, de flesjes parfum gaan als warme broodjes over de toonbank.

"Ik hoop dat de geur tot in Tel Aviv te ruiken is", zegt een man die maar liefst dertig flesjes M-75 kocht tegen Reuters. "Om de joden te herinneren aan de Palestijnse overwinning."

De parfum is een mengeling van sinaasappel, citroen en andere kruiden en wordt vooral rond de Gazastrook verkocht. De M-75 is er zowel in mannen als in vrouwengeuren.

Door: Esther