NOS NieuwsAangepast

Helikopter bij reddingsactie bultrug

Bij de poging om de gestrande bultrug op het onbewoonde eilandje Razende Bol bij Texel te redden, wordt ook een helikopter ingezet. Ook proberen vijf boten van de Koninklijke Nederlandse Reddings Maatschappij het dier te redden.

De KNRM, stichting Ecomare en de gemeente Texel begonnen aan het einde van de middag aan een ultieme reddingspoging. De vijf boten proberen een geul te maken en het dier door de geul naar zee te trekken. De helikopter zorgt vanuit de lucht voor voldoende licht.

Een KNRM-woordvoerder zegt dat het een lastige operatie is, omdat het water ondiep is en voorzichtig met de bultrug moet worden omgegaan. Er kan alleen tijdens hoogwater gewerkt worden. De hoogste stand van het water was rond 20.00 uur. Na 21.00 uur is het waterpeil waarschijnlijk te laag en moet de reddingspoging worden gestaakt.

Levendiger

Ecomare zei vanochtend dat de bultrug op sterven lag. Volgens de stichting had wegslepen geen zin meer omdat het dier te zwak was. Omdat de bultrug levendiger is dan gedacht, wordt nu toch een laatste reddingspoging gedaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl