Twente nog zonder Michailov

Aangepast op

FC Twente moet het vrijdag in de derby tegen Heracles Almelo nog stellen zonder doelman Nikolai Michailov.

De Bulgaar, die tijdens een training van de nationale ploeg zijn knie blesseerde, komt voor de winterstop niet meer in actie.

Oudgediende Sander Boschker vervangt Michailov in het duel met de buren uit Almelo.

Twijfels over linksback

Wie tegen Heracles linksback speelt bij Twente is evenmin duidelijk. Zowel Edson Braafheid als Robbert Schilder, de beide kandidaten voor de positie, is niet fit. Onzeker is of één van de twee kan spelen.

"We gaan deze spelers op de dag van de wedstrijd nog testen", zei trainer Steve McClaren. "Dan bepalen we pas of ze inzetbaar zijn."

In elk geval zijn Tim Breukers (oud-Heracles), Nicky Kuipers, Andreas Bjelland, Jerson Cabral en Felipe Gutiérrez door blessures nog niet beschikbaar.

Over Heracles zei McClaren: "Ik vind dat die club het aantrekkelijkste voetbal van de eredivisie speelt."

Heracles mist kwartet spelers

Heracles Almelo mist bij FC Twente vier spelers. Daryl van Mieghem (middenvoetsbeentje), Jeroen Veldmate (voet), Luis Pedro (teen) en Dario Vujicevic (hamstring) zijn nog niet fit.

Vorig jaar won Heracles in Enschede. "Het was een geweldige avond", aldus Bosz. "Verder ben ik niet zo van terugkijken. Nu staan er weer twee andere teams."

"Voor de supporters is het een speciale wedstrijd, maar desondanks zijn er niet meer dan drie punten te verdienen. We gaan wel voor die punten."