Opnieuw geweld bij voetbalwedstrijd

Aangepast op

De speler van MASV wilde een penalty. Hij zou gevloerd zijn door de keeper van tegenstander De Paasberg. Volgens Oldenhave was er niks aan de hand en kon er verder worden gespeeld.

Aangifte

De speler pikte dit niet en schold de arbiter uit. Medespelers probeerden hem te kalmeren maar dat hielp niet en hij haalde uit naar Oldenhave. De scheidsrechter heeft geen letsel opgelopen. Hij twijfelt wel of hij dit weekend moet fluiten en overweegt aangifte te doen.

Richard Nieuwenhuizen

Het incident gebeurde twee dagen na de stille tocht voor grensrechter Richard Nieuwenhuizen. Volgens Oldenhave heeft dat dus niks opgeleverd. "Er is niks veranderd. Het gaat gewoon door." MASV heeft de betrokken speler geschorst. Daarnaast krijgt hij een straatverbod opgelegd; hij mag voorlopig niet op het sportpark in Arnhem komen. Bij de eerste algemene ledenvergadering wordt de speler geroyeerd. Volgens voorzitter Ben de Ridder van MASV kun je weinig doen tegen dit soort geweld. Hij zag het ook niet aankomen: "Het was een vriendschappelijk sfeertje. Dit gebeurt in een fractie van een seconde. Het is niet te voorzien." Vanavond komt het eerste elftal van MASV bijeen om te praten over het incident.