McAfee geland in VS

Aangepast op

John McAfee heeft zijn zin gekregen, hij is door Guatemala uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Hij landde om 01.00 uur onze tijd op het vliegveld van Miami.

De software-pionier werd vorige week in Guatemala opgepakt nadat hij het land illegaal was binnengegaan. McAfee was al drie weken op de vlucht voor de politie van Belize, die hem wil ondervragen over de moord op zijn buurman. Hoewel McAfee officieel geen verdachte is, vreest hij voor zijn leven als de Beliziaanse politie hem in handen krijgt.

McAfee vroeg asiel aan in Guatemala, maar daar zit het land niet op te wachten. "Ik zou heel graag naar Amerika gaan", zei McAfee op de vraag of hij teleurgesteld is over de afwijzing van het Midden-Amerikaanse land. "We zijn nu allerlei papierwerk aan het invullen. We willen dat de wereld inziet welk onrecht mij wordt aangedaan als ik terug naar Belize wordt gestuurd", vervolgde hij.

Samantha

Hij kreeg zijn zin en werd direct op een vliegtuig naar de VS gezet. Dat ging hem blijkbaar toch iets te snel, want hij werd "razendsnel uit de gevangenis gehaald", zegt hij tegen WSVN. "Ik werd bruut van Samantha gescheiden en nu ben ik hier." Samantha is de vriendin van McAfee.

Toch is hij blij in de VS te zijn. "Nu kan de overheid van Belize m'n mond niet meer snoeren." Hij gaf eerder via zijn blog kritiek op de Beliziaanse overheid en politie.

De buurman van McAfee, Gregory Faull, werd eerder vermoord aangetroffen. Ze waren geen beste vrienden, want ze hadden al jaren ruzie over agressieve bewakers en honden van McAfee. Faull had een week voor zijn moord een klacht ingediend over de honden.

Door: Maarten