School onderzoekt zelfmoord meisje

tijd van publicatie Aangepast

Een vmbo-school in Meppel gaat onderzoek doen naar de zelfmoord van een leerling van de school. Het meisje van 15 uit Staphorst sprong dinsdag voor de ogen van enkele klasgenoten voor de trein. Er gaan berichten dat ze werd gepest en daarom zelfmoord zou hebben gepleegd.

Het meisje heeft een afscheidsbrief geschreven. Volgens de krant De Stentor staan de namen van haar pesters in de brief. AOC Terra heeft de brief van de familie ontvangen en onderzoekt de inhoud. Vanwege de privacy wil de vmbo-school niet zeggen wat er in de brief staat.

Het meisje van 15 zat in haar eindexamenjaar en was volgens de school een serieuze en leergierige leerling. Het is onduidelijk of het meisje eerder bij de school heeft gemeld dat ze werd gepest. AOC Terra kan daar nog niets over zeggen. "Dat wordt onderzocht".

Bespot

De school heeft een herdenkingsruimte ingericht voor haar klasgenoten en andere leerlingen.

Vorige maand maakte de 20-jarige Tim Ribberink een eind aan zijn leven, omdat hij gepest werd. Een rouwadvertentie voor Ribberink deed veel stof opwaaien. In de rouwadvertentie hebben zijn ouders de tekst van zijn afscheidsbrief laten plaatsen. "Lieve pap en mam, Ik ben mijn hele leven bespot, getreiterd, gepest en buitengesloten. Jullie zijn fantastisch. Ik hoop dat jullie niet boos zijn. Tot weerziens, Tim."

STER reclame