McAfee gearriveerd in Miami

Aangepast op

Software-ondernemer John McAfee is aangekomen in de Verenigde Staten. Hij landde om 19.00 uur lokale tijd op het vliegveld van Miami.

McAfee is door Guatemala uitgeleverd aan de VS.

Op de vlucht

De software-pionier werd vorige week opgepakt nadat hij drie weken lang op de vlucht was geweest voor de politie van buurland Belize, waar hij al jaren woont.

McAfee wordt daar gezocht in verband met de moord op zijn buurman. McAfee is volgens de politie geen verdachte, maar moet als getuige worden ondervraagd over de relatie met zijn buurman.

Die was eerder vermoord aangetroffen. McAfee en zijn buurman hebben al jarenlang een conflict. Dat gaat onder meer over agressieve bewakers en honden op het terrein van McAfee.

Niet veilig

Volgens McAfee is hij in Belize niet veilig, omdat hij gegevens zou hebben over grootschalige corruptie binnen de politie van dat land.

Toen duidelijk werd dat Guatemala hem niet wil hebben, liet McAfee in een videoboodschap weten dat hij liever naar de Verenigde Staten wil gaan.

FBI

De softwarepionier heeft een Brits en een Amerikaans paspoort. De FBI heeft aan persbureau AP laten weten dat het federale bureau niet betrokken is geweest bij de aankomst van McAfee. Er is geen internationaal arrestatiebevel tegen hem, daarom ziet de FBI geen reden om hem gevangen te zetten.