'Na exit neuroloog ook nog fouten'

Aangepast op

Ook na het vertrek van de omstreden neuroloog Jansen Steur zijn er mogelijk nog fouten gemaakt in het Medisch Spectrum Twente. Volgens letselschade-expert Drost heeft een collega van Jansen Steur in 2005 nog zeker één man ten onrechte geopereerd.

Drost heeft inmiddels aangifte gedaan tegen de neurochirurg. Het gaat om dezelfde arts die twaalf onterechte operaties uitvoerde waar neuroloog Jansen Steur opdracht toe gaf.

Deze collega, een neurochirurg, heeft bij een patiënt een man een hersenbiopsie uitgevoerd, die later als medisch onverantwoord werd gekwalificeerd. De man heeft sinds de operatie last van geheugenproblemen.

Drost

De gedupeerde patiënt meldde zich bij letselschade-expert Drost, die ook andere slachtoffers van foute operaties in het Medisch Spectrum Twente bijstaat. Drost wil dat het ziekenhuis deze zaak onderzoekt en vermoedt dat er misschien nog meer fouten zijn gemaakt.

Het ziekenhuis in Enschede zegt niet te weten om welke patiënt en om welke arts het gaat. Zodra het ziekenhuis daarvan op de hoogte is, zal het de zaak bij het onderzoek naar Jansen Steur betrekken, staat op de site van het ziekenhuis.

Foute diagnose

In totaal stelde Jansen Steur mogelijk bij 13 mensen een foute diagnose waarna ze ten onrechte een hersenoperatie ondergingen. Het OM in Almelo verdenkt de arts in totaal van 21 strafbare feiten.

Jansen Steur vertrok in 2003 bij het Medisch Spectrum Twente en werkte vervolgens nog in twee ziekenhuizen in Duitsland. Hij weigert mee te werken aan een psychologisch onderzoek in het kader van de strafzaak die het OM tegen hem is begonnen.