'Dood verpleegster Kate zelfmoord'

Aangepast op

De verpleegkundige in Groot-Brittanniƫ die daags na een grap van twee Australische dj's dood werd gevonden, heeft zelfmoord gepleegd, melden Britse media. Ze zou zichzelf hebben opgehangen in een gebouw niet ver van het ziekenhuis waar ze werkte en waar Kate Middleton lag.

Volgens Britse media is er een afscheidsbrief gevonden. Wat daarin staat, is niet bekend. De resultaten van de autopsie worden pas morgen bekendgemaakt. Over de doodsoorzaak zijn tot nu toe geen mededelingen gedaan.

Tragedie

De Britse premier Cameron zei vandaag in het Lagerhuis dat er lessen moeten worden getrokken uit de zaak. Hij noemde haar dood een "complete tragedie". Hij riep media op de nabestaanden met rust te laten.

De 46-jarige Jacintha Saldanha werd daags na de telefoongrap dood gevonden. Zij nam de telefoon op toen de dj's belden en informeerden naar de gezondheidstoestand van Kate. Saldanha verbond de dj's door met een andere verpleegkundige die informatie vrijgaf over Kate.

De dj's, die zich hadden voorgedaan als prins Charles en koningin Elizabeth, hebben op televisie spijt betuigd over hun actie.