Obama-tweet populairst in 2012

Aangepast op

Een tweet van president Obama direct na zijn herverkiezing was de populairste tweet van het afgelopen jaar. De foto van Obama, waarin hij zijn vrouw Michelle omhelst, werd ruim 800.000 keer geretweet, blijkt uit het jaarrapport van Twitter.

Een boodschap van Justin Bieber staat op nummer twee. In september besteedde hij aandacht aan de dood van een 6-jarige fan, die overleed aan een zeldzame hersenziekte. De tweet werd meer dan 220.000 keer doorgestuurd.

Hoogtepunten

In het jaarverslag somt Twitter ook de hoogtepunten van het jaar op: het nieuwe Twitteraccount van de paus, tweets die van Mars en uit een trog in de oceaan werden verstuurd en een Twitterfeed vanaf de bodem van het olympische zwembad.

De Olympische Spelen in Londen leverden in totaal 150 miljoen tweets op in 16 dagen. De 200 meter sprint met Usain Bolt was de meest besproken wedstrijd met 80.000 tweets. Het slotoptreden van de Spice Girls leverde de meeste berichten op, 116.000 tweets per minuut.

De meest besproken wedstrijd dit jaar was de halve finale van de Champions League tussen Chelsea en Barcelona. Tijdens de spannende wedstrijd liep het aantal berichten op tot 184,535 tweets per minuut.

Sandy

Ook de Amerikaanse verkiezingen waren populair op het microblog. Op de verkiezingsdag werden er meer dan 31 miljoen tweets over dat onderwerp verstuurd. De piek lag op 327.000 per minuut.

Orkaan Sandy leidde eveneens tot veel gesprekken via Twitter: er werden 20 miljoen tweets over verstuurd. Het valt de samenstellers van het jaarverslag op dat toen de elektriciteit in New York uitviel, het aantal tweets verdubbelde.