NOS Nieuws Aangepast

Jonge werklozen zoeken steun bij elkaar

De verwachtingen voor de werkgelegenheid in Nederland waren nog nooit zo laag als nu. Er zijn meer werkgevers die denken dat er bij hen banen verdwijnen, dan werkgevers die denken nieuw personeel in te kunnen huren. Dat blijkt uit de wereldwijde enquête die uitzendbureau ManpowerGroup jaarlijks doet.

Je zou er als werkzoekende haast depressief van worden. Maar drie jonge, afgestudeerde werklozen bekijken het allemaal van de positieve kant. Zij organiseren workshops en activiteiten voor werkzoekenden, onder de naam De Broekriem. Een club voor jonge werklozen.

Handig om te netwerken, maar ook om motivatie te houden. Want wat te doen als je werkloos bent, hoe overleef je dat zwarte gat, hoe blijf je zinvol bezig? Thuiszitten was te treurig, dus besloten de drie oprichters Pieter, Judith en Pieter om een platform op te richten waar werkzoekenden elkaar kunnen helpen. Vanmiddag hielden ze een bootcamp en wij waren erbij:

Doorbijten dus, want van alle landen waar Manpower het onderzoek doet, is de werkgelegenheid in Nederland het sterkst gedaald, voor het eerst sinds 2003. En dan gaat het niet alleen om uitzendwerk, maar om werkgelegenheid in het algemeen. Werkgevers zijn bang dat er in 2013 dus nauwelijks banen bij komen.

STER reclame