'Persoons-gegevens NASA, FBI op straat'

Aangepast op

Het is weer eens raak. Team GhostShell, een hackersgroep, claimt dat ze gegevens bezitten van een groot aantal mensen. Niet heel spannend, maar wel als je bedenkt dat het gegevens zouden zijn van de NASA, de FBI, het Pentagon en andere overheidsinstanties.

Techwebsite ZDNet onderzocht het bestand dat de hackers hebben gepubliceerd op PasteBin en kwamen tot de ontdekking dat het lijkt of er namen, mailadressen, wachtwoorden en andere privégegevens zijn buitgemaakt. Sommige van de bestanden bevatten zelfs telefoonnummers en gegevens uit databases van de olie-industrie.

NASA

Een bestand met de naam 'NASA's Engineers: Center for Advanced Engineering' zou gebruikersnamen en diens wachtwoorden, mailadressen en andere gegevens bevatten. Het is niet voor het eerst dat GhostShell in het nieuws komt met gekaapte persoonsgegevens.

In oktober kwam het hackerscollectief ook in het nieuws, nadat de hand wist te leggen op gegevens van meer dan 100.000 studenten van 100 verschillende universiteiten. Ook verklaarde de groep de cyberwar tegen Rusland, om de wantoestanden daar in de politiek.

Door: Jurjen