Opnieuw spannende dag in Egypte

Aangepast op

In Egypte dreigen opnieuw botsingen tussen voor- en tegenstanders van president Morsi. Vanuit beide kampen is opgeroepen om vandaag massaal de straat op te gaan. Vorige week vielen bij gevechten tussen voor- en tegenstanders van Morsi zeven doden en raakten honderden mensen gewond.

Linkse partijen, liberalen en andere leden van de oppositie marcheren vanmiddag naar het presidentieel paleis. Ze willen dat het referendum over de ontwerpgrondwet wordt uitgesteld, omdat het ontwerp door islamisten is opgesteld. Het referendum wordt zaterdag gehouden.

Mishandeling

Morsi houdt vast aan die dag, ook al is het de vraag of er voldoende rechters zullen zijn om toezicht te houden. Morsi's aanhangers willen vandaag massaal laten zien dat zij achter hem staan.

In verschillende media duiken verhalen op over mishandeling van leden van de oppositie door Morsi-aanhangers. Een van hen is een voormalige Egyptische ambassadeur in Venezuela. Hij zegt dat hij vorige week woensdag bij het presidentieel paleis ernstig is mishandeld. De daders waren Moslimbroeders die hem wilden laten bekennen dat hij was betaald om de straat op te gaan.