18+-games alleen 's nachts op Wii

Aangepast op

Spelletjes met extreem geweld voor de de Wii U, de nieuwe spelcomputer van Nintendo, kunnen alleen 's nachts online worden gekocht. Door strenge wetgeving in Duitsland heeft Nintendo de online eShop moeten begrenzen.

Nintendo moet zich houden aan de Duitse wet omdat het Europese hoofdkantoor in Grossostheim is gevestigd. Dat bevestigt Nintendo tegenover de Britse website Eurogamer.net.

In Duitsland mogen computerspelletjes voor 18 jaar en ouder alleen tussen 22.00 uur en 04.00 uur worden aangeschaft, om kinderen te beschermen. De beperking geldt voor heel Europa; ook Nederlandse gamers moeten laat opblijven om hun favoriete 18+-spelletje te kopen.

ZombiU

De begrenzing van de Nintendo eShop kwam afgelopen weekend aan het licht, toen spelletjes als ZombiU, Snake Eater en Metal Gear Solid 3D niet konden worden gedownload.

Technologiesite Tweakers.net kwam erachter dat alle 18+-content in de shop overdag niet beschikbaar is, ook niet op de oudere Nintendo 3DS, die nu ook de eShop heeft. Potentiƫle kopers krijgen de melding: "Je kunt deze content niet bekijken. De tijden waarop deze content te bekijken is, zijn begrensd."