Schip bij Zandvoort morgen weg

Aangepast op

Het vrachtschip Ocean Victory, dat in de problemen is gekomen voor de kust van Zandvoort, wordt morgen weggesleept. Het bergingsbedrijf wilde het schip vandaag wegslepen, maar ziet daar vanwege de slechte weersomstandigheden van af.

"Het weer op de Noordzee is nog te onstuimig. Er staat een harde wind en golfslag. Wij vinden het niet verantwoord om de operatie vandaag te starten, maar willen het morgenochtend gaan doen", zegt een woordvoerder van het bergingsbedrijf.

Ankers lichten

Het is de bedoeling dat rond 08.00 uur de ankers van de Ocean Victory worden gelicht. Daarna wordt het schip met behulp van sleepboten naar de haven van IJmuiden gesleept. Daar kijken inspecteurs naar de schade die de bulkcarrier gisteren opliep.

De 170 meter lange Ocean Victory ligt 2,5 kilometer voor de kust van Zandvoort. Gisteravond kwam het schip in de problemen toen het over een boei voer en de ketting daarvan in de schroef terechtkwam. Daarna dreef het schip richting de kust. Kort voor middernacht lukte het om het schip met ankers vast te leggen.