R.I.P. 'Beroemdste wolf van de wereld'

Aangepast op

Ze heette 832F maar stond beter bekend als de lievelingswolf van Amerikaanse wetenschappers. De wolf, die het alfavrouwtje was van de Canyonroedel en die woonde in het Yellowstone National Park, werd vorige week door jagers doodgeschoten. Dat bevestigen de autoriteiten van de staat Wyoming.

832F werd al zes jaar in de gaten gehouden door Amerikaanse wetenschappers. Ze had een GPS-band om haar hals, waardoor elke beweging geregistreerd kon worden. Menig natuurfotograaf en toerist hebben een foto van haar gemaakt. In de woorden van Jimmy Jones, een bekend natuurfotograaf, was 832F "de beroemdste wolf van de wereld."

Discussie

De wolf werd net buiten het park doodgeschoten door een jager. Binnen het park mag er niet gejaagd worden, maar daar buiten wel. Het is dit jaar al vaker voorgekomen dat zogeheten 'populaire' wetenschapswolven worden doodgeschoten, en dit recente 'slachtoffer' heeft de discussie rondom het jagen weer flink aangezwengeld. Jagers schieten op de dieren om hun eigen vee te beschermen, terwijl de kant van de wetenschap en het toerisme juist wil dat de dieren met rust worden gelaten. Boswachters hebben een rechtszaak aangespannen om het jagen aan banden te leggen.

Door: Dorien