Waldorf verleent dieven amnestie

Aangepast op

Het wereldberoemde Waldorf Astoria Hotel in New York wordt al zo lang als het bestaat geplaagd door gasten die hotelspullen stelen als aandenken. Het hotel heeft daar iets op gevonden: een amnestie-programma voor de dieven.

Het statige hotel deed deze zomer een oproep aan oud-gasten om meegesmokkelde spullen straffeloos in te leveren. Sindsdien komen er uit het hele land gestolen messen, vorken, asbakken en koffielepeltjes terug.

Het hotel was voornamelijk op zoek naar voorwerpen die tussen 1935 en 1960 zijn meegenomen. Sommige waren al enkele generaties in een familie. Een van de topstukken is een theepot uit 1935.

Nieuwe gasten

De ingeleverde spullen komen in een tentoonstelling terecht. De amnestie-actie was vooral bedoeld om een nieuwe lichting gasten naar het hotel te trekken. "Dit geeft ons de kans om de volgende generatie kennis te laten maken met Waldorf en ze te laten zien wat luxe is", zegt de directeur verkoop van Waldorf.

Aan die luxe hangt wel een prijskaartje: de goedkoopste kamer kost 250 euro per nacht. Voor 6500 euro per nacht slaap je in de presidentiƫle suite.