McAfee wil terug naar VS

Aangepast op

Guatemala wil hem niet, dus nu wil John McAfee terug naar de Verenigde Staten. Dat zegt de anti-viruspionier zelf in een videoboodschap die hiernaast te zien is. McAfee zit momenteel in een gevangenis in Guatemala in afwachting van volgende stappen.

"Ik zou heel graag naar Amerika gaan", zegt McAfee op de vraag of hij teleurgesteld is op de afwijzing van het Zuid-Amerikaanse land. "We zijn nu allerlei papierwerk aan het invullen. We willen dat de wereld inziet welk onrecht mij wordt aangedaan als ik terug naar Belize wordt gestuurd", vervolgt hij. McAfee werd in Guatemala opgepakt nadat hij illegaal de grens stak.

3 weken

De software-ondernemer werd vorige week opgepakt nadat hij drie weken lang op de vlucht is geweest voor de politie van Belize. De politie, waar McAfee al jaren woont, is naar hem op zoek in verband met de moord op zijn buurman. McAfee is volgens de politie geen verdachte, maar ze willen hem slechts ondervragen over de relatie met zijn buurman.

Sinds een paar dagen zit McAfee vast in Guatemala. Dat wil hem uitleveren aan Belize, maar McAfee ziet dat niet zitten. Hij is bang dat de politie hem wil vermoorden. "Ze hebben veel mensen vermoord die zichzelf aangaven. De laatste was een man die zichzelf vrijwillig meldde. Ze wilden hem 'alleen ondervragen'. Ze boeiden zijn handen achter z'n rug en schoten veertien keer op hem", zegt hij eerder al tegen persbureau AFP.

McAfee wil dus weer terug naar de VS. Hij heeft zowel een Brits als Amerikaans paspoort. Of de VS hem wél asiel wil verlenen, is nog de vraag.

Door: Dorien