In Australië kunt je beter niet gebruik maken van Apple Maps. Dat heeft de politie daar gezegd. In de digitale kaarten zitten fouten die kunnen leiden tot levensgevaarlijke situaties.

Apple Maps is een variant op Google Maps waarmee je op je telefoon kunt zien waar je bent en routes kunt plannen. Al eerder bleek dat de kaarten nou niet erg nauwkeurig zijn. Rivieren liepen over bruggen in plaats van andersom of gebruikers werden met auto en al het water in gestuurd. Er ontstond zelfs een blog over de meest opmerkelijke fouten van Apple Maps.

Levensgevaarlijk

Nu blijken sommige fouten niet alleen grappig, maar vooral erg gevaarlijk, zo waarschuwt de Australische politie. Al meerdere automobilisten moesten gered worden toen ze verdwaald raakten in de wildernis van het enorme binnenland van Australië, nadat ze gebruik maakten van Apple Maps.

Zo ligt de plaats Mildura op de kaart 70 kilometer verder naar het zuiden dan de daadwerkelijke plek. Mensen die met behulp van Apple Maps het plaatsje probeerden te bereiken, kwamen ergens in het national park Murray Sunset terecht. Niet zo handig, aangezien het daar zo'n 46 graden is en er geen water is.

De politie heeft al meerdere keren moeten ingrijpen om verdwaalde mensen te redden. Sommigen zaten al 24 uur zonder eten of water vast in het park, voordat de politie hen kwam verlossen.

Excuses

Apple gebruikte tot voor kort altijd Google Maps, maar begon dit jaar met de eigen dienst van kaarten en locatiegegevens. Nog altijd zitten er veel 'bugs' in Apple Maps. Apple-topman Tim Cooks heeft een week na de lancering al zijn excuses moeten maken voor alle fouten en de manager van de dienst heeft ook al moeten boeten: hij zou zijn ontslagen.

Door: Dorien

STER reclame