Vrachtschip vanavond weggesleept

Aangepast op

Het vrachtschip Ocean Victory, dat in de problemen is gekomen op de Noordzee, wordt in de loop van de avond weggesleept. Daarvoor worden vier sleepboten ingezet, zegt de Kustwacht.

Inmiddels zijn medewerkers van een bergingsbedrijf op het vrachtschip voor de kust van Zandvoort. Zij zullen het slepen begeleiden.

De Ocean Victory ligt 2,5 kilometer uit de kust. Het ligt stabiel sinds een sleepboot een kabel wist te bevestigen aan het schip. Gisteravond dreef het richting de kust, nadat de motoren waren uitgevallen.

Schroef

Vanwege de slechte weersomstandigheden kon de Ocean Victory afgelopen nacht niet meer worden weggesleept. De problemen ontstonden toen het schip over een boei voer en de ketting daarvan in de schroef terechtkwam. De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) en de Kustwacht stuurden sleepboten naar het schip.

De reddingsactie verliep niet vlekkeloos. Eén van de slepers kreeg een lijn in zijn schroef en van een andere sleepboot brak de kabel na een tijdje. Na middernacht lukte het uiteindelijk om een kabel aan het schip vast te maken.

De 170 meter lange Ocean Victory vaart onder Panamese vlag. Het schip heeft twintig bemanningsleden. Zij worden niet geëvacueerd. Volgens de Kustwacht is er ondanks de harde wind geen gevaar voor de opvarenden.