Stuurloos schip bij Zandvoort

Aangepast op

Op de Noordzee bij Zandvoort is een groot vrachtschip in de problemen gekomen. Het voer vanavond over een boei en een ketting daarvan kwam in de schroef terecht. Daardoor viel de hoofdmotor uit.

Heeft u foto's van het schip dat in de problemen is geraakt? Mail die dan naar de NOS

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) en drie sleepboten zijn vanuit IJmuiden uitgevaren. Eén van de slepers kreeg ook een lijn in de schroef, maar kon op eigen kracht terug naar de haven.

Van de andere twee maakte er één vast aan de bulkcarrier, maar daarvan brak de kabel na een tijdje. Of de derde sleper erin slaagt het schip van de kust weg te trekken of in de richting van IJmuiden te slepen, is onduidelijk.

Bemanningsleden

Het schip, de 170 meter lange Ocean Victory, vaart onder Panamese vlag. Het heeft inmiddels het anker uitgegooid en dat lijkt te houden.

De bulkcarrier was zonder lading uit de haven van IJmuiden vertrokken. Hij ligt nu een paar kilometer uit de kust van Zandvoort. Er is een reddinghelikopter ingezet, maar voorlopig blijven de twintig bemanningsleden aan boord. Volgens de kustwacht is er ondanks de harde wind geen gevaar voor de opvarenden.