NOS NieuwsAangepast

12.000 mensen bij stille tocht

Zo'n 12.000 mensen hebben meegelopen in de stille tocht voor de overleden grensrechter Richard Nieuwenhuizen. Dat heeft de gemeente Almere bekendgemaakt.

Na een aantal toespraken vertrok de stoet van de parkeerplaats van voetbalclub Almere City. Met fakkels en rozen liepen mensen naar het terrein van Buitenboys, 2,7 kilometer verderop. Op het veld waar Nieuwenhuizen vorig weekend werd mishandeld door jonge voetballers legden mensen bloemen neer bij een hek, soms in de stromende regen.

Burgemeesters

Veel deelnemers van de tocht droegen een band om hun arm met de afbeelding van een lieveheersbeestje erop, het symbool tegen zinloos geweld. Anderen hadden spandoeken met leuzen tegen zinloos geweld bij zich.

Aan de tocht deden veel jonge voetballers uit Almere mee. Ook de burgemeesters Jorritsma (Almere) en Van der Laan (Amsterdam) liepen mee, net als KNVB-voorzitter Michael van Praag en andere sportbestuurders.

Besloten kring

Richard Nieuwenhuizen werd een week geleden na een wedstrijd tussen Buitenboys en Nieuw Sloten uit Amsterdam geschopt en geslagen door jeugdspelers van Nieuw Sloten. Hij stierf een dag later in het ziekenhuis. Er zijn vier jongens in de leeftijd van 15 en 16 jaar aangehouden.

Nieuwenhuizen wordt morgen in besloten kring gecremeerd. De familie roept de media op daarbij weg te blijven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl