NOS NieuwsAangepast

Gratis bus naar stille tocht Almere

Almere zet vanmiddag gratis bussen in voor mensen die de stille tocht voor grensrechter Richard Nieuwenhuizen willen bijwonen. Er geldt een aparte regeling in het stadsvervoer vanaf 14.30 uur.

Burgemeester Annemarie Jorritsma verwacht dat zo'n twintigduizend mensen zullen deelnemen aan de tocht. In het radioprogramma TROS Kamerbreed riep Jorritsma mensen uit de rest van het land op om vooral niet naar Almere te komen.

Genodigden

De familie Nieuwenhuizen wil de stille tocht graag alleen met Almeerders en een aantal genodigden houden. Ook wordt gevraagd om geen spandoeken of fakkels mee te nemen.

Het bestuur van amateurclub SC Buitenboys, de club van Nieuwenhuizen, was gisteravond bij de eredivisie-wedstrijd Ajax - FC Groningen in de Arena, om daar de minuut stilte ter nagedachtenis van de grensrechter bij te wonen.

Nieuwenhuizen werd vorige week zondag tijdens een wedstrijd tussen SC Buitenboys en Nieuw Sloten door 15- en 16-jarige spelers van Nieuw Sloten mishandeld. Hij overleed maandag in het ziekenhuis.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl