"Meer gebruik elektronica tijdens vluchten"

Aangepast op

Het moet voor vliegtuigpassagiers niet meer verplicht zijn al hun elektronica uit te zetten tijdens vluchten. Dat vindt het hoofd van de Amerikaanse Federal Communications Commission (FCC) Julius Genachowski. Hij heeft een verzoek ingediend bij de Federal Aviation Administration (FAA), omdat hij wil dat reizigers gedurende de hele reis met hun telefoon, computer of tablet kunnen spelen.

Genachowski schrijft in de brief aan FAA-topman Michael Huerta dat hij wil dat de regels voor het gebruik van alle soorten elektronica tijdens de vlucht versoepeld worden. Zo kunnen reizigers ook tijdens het opstijgen en landen hun tablet of e-reader gewoon aan laten staan.

Volgens Genachowski zouden de regels wel soepeler kunnen, omdat we nu "leven in een tijd van geweldige innovatie, waarin mobiele apparatuur steeds meer verweven raakt met ons dagelijkse leven. Mensen blijven op deze manier altijd op de hoogte en ze blijven verbonden met hun vrienden en familie."

American Airlines

Het ziet ernaar uit dat de FAA open staat voor suggesties zoals die van Genachowski . Al eerder liet de organisatie het toe dat piloten van vliegmaatschappij American Airlines gedurende de hele vlucht hun iPad aan boord konden gebruiken. De FAA heeft nog niet gereageerd op de brief van Genachowski.