NOS NieuwsAangepast

Gasten kerstcruise ziek door virus

Op een Nederlands cruiseschip op de Rijn bij het Duitse Wiesbaden zijn rond middernacht ongeveer 70 mensen ziek geworden door het norovirus, melden Duitse media. Er zouden vier passagiers en bemanningsleden van de MS Bellriva naar het ziekenhuis gebracht zijn.

Het gaat volgens Duitse media om mensen die ouder zijn dan 60 jaar. Aan boord waren 142 passagiers en 42 bemanningsleden. De passagiers waren in Keulen aan boord van het cruiseschip gegaan om op een tocht over de Rijn verschillende kerstmarkten te bezoeken.

Bron is onduidelijk

Het zeer besmettelijke norovirus veroorzaakt een maag- en darminfectie en leidt tot krampen, overgeven en diarree. De symptomen zouden afnemen na ongeveer 48 uur. Voor kinderen en oude mensen kan het gevaarlijk zijn.

De bron van het virus is onduidelijk, maar onderzoekers vermoeden dat die op het schip zelf moet worden gevonden. Het schip is korte tijd onder quarantaine geplaatst om onderzoek te kunnen doen.

Een deel van de reizigers is gisteren naar een kerstmarkt gegaan, maar dat lijkt geen verband met de uitbraak te hebben.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl