Geen sneeuw, geen avondspits

Aangepast op

Van een avondspits was vrijdag geen sprake. Volgens de ANWB stonden er om 17.00 uur drie files met een totale lengte van 8 kilometer. Normaal staat er op vrijdagmiddag op het hoogtepunt zo'n 140 kilometer file.

De ANWB denkt dat veel mensen thuis zijn gebleven. Ook is er door Rijkswaterstaat veel gestrooid, zodat de snelwegen redelijk sneeuwvrij zijn. Vrijdagmiddag verwachtten Rijkswaterstaat en de ANWB nog een drukke avondspits door de sneeuw en gladheid.

Voor vrijdagnacht en zaterdagochtend waarschuwt het KNMI dat het glad kan worden. Vrijdagnacht vriest het in heel Nederland. Door sneeuwresten en bevriezing van natte wegen kan het lokaal glad zijn.

Weinig problemen

Schiphol verwacht voor zaterdag weinig problemen. Alle vluchten gaan gewoon door. Reizigers kunnen wel last hebben van vertragingen, omdat vliegtuigen ijsvrij moeten worden gemaakt. Vrijdag werden op Schiphol ongeveer 160 vertrekkende vluchten geannuleerd. Dat is eenderde van het totaal.

De NS rijdt ook zaterdag met een aangepaste dienstregeling. Door de strenge vorst kunnen volgens de NS treinen uitvallen. Om de gevolgen voor het overige treinverkeer te beperken, wordt een aantal ritten geschrapt. Zo rijdt een aantal intercity's morgen maar twee keer in plaats van vier keer per uur. De sprinters rijden bijna allemaal volgens de normale dienstregeling.