Dj's Kate-grap niet op zender na dood verpleegster

Aangepast op

Het begon als een grap, maar het telefoontje van het Australische radioprogramma 2Day FM naar het King Edward VII-ziekenhuis in Londen heeft een nare wending gekregen. Volgens Britse media heeft een van de verpleegsters die in de grap van de dj's trapte, zelfmoord gepleegd.

Volgens de BBC gaat het om de verpleegster die als eerste aan de lijn kwam, Jacintha Saldanha, niet om de zuster die vertelde hoe het met de hertogin van Cambrigde ging.

De vrouw nam woensdag het telefoontje van dj's Mel Greig en Michael Christian aan en verbond hen door naar de kamer van de hertogin van Cambrigde. De dj's deden zich voor als koningin Elizabeth en prins Charles. Op Kate's kamer nam de andere verpleegster op, die hen op de hoogte bracht van de gezondheidstoestand van de zwangere Kate.

Dj's geschokt

De Australische dj's zijn voorlopig niet op de radio te horen. Dat is samen met het radiostation afgesproken uit respect voor de nabestaanden. In een reactie op de dood van de verpleegkundige zegt het radiostation dat de twee presentatoren zeer geschokt zijn. "Wij zijn zeer verdrietig door de dood van verpleegkundige Jacintha Saldanha. Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden van de familie en betrokkenen."

De Twitter-accounts van beide dj's zijn verwijderd, net als alle verwijzingen naar de telefoongrap op de website van 2Day FM.

De dj's boden gisteren al hun excuses aan. Als Saldanha inderdaad zelfmoord heeft gepleegd, is het nog de vraag of het met het voorval te maken heeft. Het lijkt er namelijk niet op dat het de vrouw werd aangerekend. Volgens de BBC had het ziekenhuis Saldanha niet geschorst of iets dergelijks. Het Britse Koninklijk Huis had ook niet geklaagd tegen het ziekenhuis en zei dat er juist perfect voor ze gezorgd was.

Populair

"We hebben haar in deze moeilijke tijd bijgestaan", laat het ziekenhuis in een verklaring weten. "Ze was een uitstekende verpleegster en populair bij al haar collega's." Ze werkte er al meer dan vier jaar. Saldanha was getrouwd en had twee kinderen.

Eerder werd gedacht dat het om de receptionist ging. Maar het telefoontje kwam om 05.30 uur en om die tijd zijn er nog geen receptionisten, daarom nemen verplegers de telefoon op.

Waaraan Saldanha is overleden, is nog niet bekend. Scotland Yard onderzoekt de zaak.

Hieronder kan je het fragment beluisteren:

Door: Helen