Witte spits drukker dan normaal

Aangepast op

De ochtendspits is iets vroeger dan normaal op gang gekomen, maar mede door de vertraagde sneeuwval blijven grote problemen vooralsnog uit. Het is drukker dan op een gemiddelde vrijdagochtend: rond 08.00 uur was er 200 kilometer file en een uur later nog altijd 175 kilometer.

De grootste problemen zijn in de regio Rotterdam. Op de A12 zijn na een ongeluk bij Gouda drie rijstroken dicht in de richting van Den Haag. Ook op de A15 tussen Ridderkerk en Rozenburg zijn drie rijstroken afgesloten, vanwege gladheid.

Op verschillende wegen in het land zijn ongelukken gebeurd, maar de gevolgen bleven vooral beperkt tot blikschade. Volgens de ANWB valt het aantal aanrijdingen mee. Mensen lijken hun snelheid aan te passen vanwege de weersomstandigheden.

Sneeuwschuivers

Op verschillende plaatsen is Rijkswaterstaat uitgereden om sneeuw te schuiven. In totaal zet de organisatie vanochtend honderden strooiwagens en sneeuwschuivers in om de weersomstandigheden het hoofd te bieden.

Rijkswaterstaat blijft weggebruikers adviseren om alert te blijven. Naar verwachting blijft het nog uren sneeuwen, vooral in het zuidelijke deel van het land.