FC Twente overlopen door Zweden

FC Twente heeft zijn campagne in de Europa League in Enschede afgesloten met een nederlaag tegen het Zweedse Helsingborgs IF: 1-3.

Twente was na de vorige speelronde al kansloos voor een plaats in de volgende ronde.

Trainer Steve McClaren gaf daardoor zijn tweede garnituur een kans en liet hij Nacer Chadli na een maand blessureleed zijn rentree maken. In vergelijking met het thuisduel met ADO Den Haag (2-0) was de ploeg op alle plaatsen gewijzigd.

Dat kwam het spel niet ten goede. Twente was duidelijk de mindere van het ook al uitgeschakelde Helsingborgs IF en keek bij rust al tegen een 0-2 achterstand aan.

Bouaouzan blinkt uit bij Zweden

Opvallende uitblinker aan Zweedse zijde was Rachid Boaouzan. De oud-speler van Sparta en NEC zag Nikola Djurdjic met een prachtig schot 0-1 maken en was in het vervolg bij bijna elk gevaar betrokken.

De 27-jarige aanvaller schoot zelf op de paal, was betrokken bij de 0-2 van Alejandro Bedoya en bereidde met een knappe rush de 0-3 van Thomas Sørum voor.

McClaren kon het na een minuut of zeventig niet meer aanzien dat zijn ploeg overlopen werd en greep in door Dusan Tadic en Wout Brama in te brengen. De Serviër toonde direct zijn waarde door een vrije trap binnen te schieten. Meer zat er evenwel niet in voor Twente, dat door de nederlaag zelfs als laatste in de poule eindigde.