NOS VoetbalAangepast

Liverpool door na zege in Udine

Liverpool heeft zich geplaatst voor de volgende ronde in de Europa League.

De Engelsen wonnen bij Udinese, eindigden net als Anzji Machatsjkala en Young Boys op tien punten en werden op basis van onderling resultaat zelfs de winnaar van groep A.

De Zwitsers werden ondanks een 3-1 zege op Anzji het kind van de rekening. Liverpool, met Luis Suarez als uitblinker, had het beste van het spel, kreeg ook flink wat kansen, maar alleen Jordan Henderson wist te scoren: 0-1.

Udinese, dat na een rode kaart voor Giovanni Pasquale in de slotfase met tien man speelde, stichtte amper gevaar, al was Antonio di Natale in de blessuretijd nog akelig dicht bij de gelijkmaker.

Tottenham Hotspur ronde verder

Na Liverpool plaatste ook Tottenham Hotspur zich voor de volgende ronde. De ploeg uit Londen moest tegen naaste concurrent Panathinaikos minstens een punt pakken en het werden er drie: 3-1.

De Spurs openden sterk, al leverde het overwicht niet veel kansen op. Na een half uur was het echter toch raak; op aangeven van Clint Dempsey schoot Emmanuel Adebayor koelbloedig raak.

Jermain Defoe en Jan Vertonghen misten kansen op 2-0, waarna Zeca de Grieken onverwacht langszij hielp. De paniek sloeg toe bij de thuisploeg, maar Panathinaikos wist niet te profiteren. Een eigen doelpunt van Orestis Karnezis gaf de Spurs weer lucht, waarna Defoe nog voor 3-1 zorgde.

Luuk de Jong scoort bij rentree

Luuk de Jong maakte na vier weken afwezigheid zijn rentree voor Borussia Mönchengladbach. De spits, die met een knieblessure kampte, nam in het duel bij Fenerbahçe de derde treffer voor zijn rekening. Het werd 0-3.

Bij de Turken, die ondanks de nederlaag als eerste in de groep eindigden, mocht Dirk Kuijt na een uur invallen. Acht minuten later maakte De Jong zijn rentree. Ook de Duitsers waren al zeker van een ticket voor de volgende ronde.

VfB Stuttgart verloor thuis verrassend van Molde FK (0-1). De Duitsers gaan echter alsnog door omdat FC Kopenhagen thuis niet kon winnen van groepswinnaar Steaua Boekarest: 1-1.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl