Op de achterpagina van de landelijke kranten staat morgen een advertentie van de KNVB. Daarin staat dat zonder respect geen voetbal mogelijk is. In de advertentie roept de bond mensen op om de advertentie als poster achter het raam te hangen, thuis of bij zijn of haar vereniging.

De landelijke dagbladen hebben de bond aangeboden om de advertentie te plaatsen. Zo willen de kranten de oproep van de voetbalbond voor meer respect in het voetbal belangeloos kracht bij zetten, zegt de KNVB.

Grensrechter

Met de advertentie wil de bond ook gehoor geven aan de behoefte van voetballiefhebbers om te laten zien dat er een grens is bereikt met de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen.

De grensrechter overleed na te zijn mishandeld door spelers van een junioren-elftal. De KNVB heeft naar eigen zeggen talloze telefoontjes en mails ontvangen waarin mensen aangeven dat dit nooit meer mag gebeuren.

Delen

De bond roept voetballers, verenigingen en supporters via de advertentie op om stil te staan bij wat er is gebeurd en met elkaar in gesprek te gaan. Vanaf morgenochtend is een Facebook-pagina van de KNVB online waarop iedereen ideeën en initiatieven tegen geweld in het voetbal kan delen.

STER reclame