De vader van een van de voetballers die grensrechter Richard Nieuwenhuizen dodelijk zouden hebben mishandeld, was zelf grensrechter. Ook was hij de trainer van een van de teams van de Amsterdamse club Nieuw Sloten. Het EO-programma De Vijfde Dag sprak met de vader van verdachte Yassin D.

Yassins vader zei dat hij al 14 jaar bij de club betrokken is en dat veel zaken die de afgelopen dagen in de media werden gezegd, niet kloppen. Hij zei verder dat zijn familie zeer aangeslagen is door de dood van Richard Nieuwenhuizen.

Teamgenoten

Het programma sprak ook met teamgenoten van Yassin in team B1. Die zeiden dat er in dat team twee raddraaiers zaten: Yassin en Soufyan. Beide jongens zijn opgepakt. "Ze zijn vaak agressief. Ook tijdens de trainingen", zegt een van de teamgenoten. "Niemand had Yassin in de hand. Zelfs zijn eigen vader niet."

Volgens spelers van Nieuw Sloten die De Vijfde Dag sprak, is Soufyan geen lid van de club. Hij zou afgelopen zondag hebben meegespeeld tegen Buitenboys onder een andere naam. Secretaris van de club Wim Snoek wil vanwege het politieonderzoek niet reageren, zegt het EO-programma.

Oproepen

De afgelopen dagen werden verschillende oproepen gedaan om ouders van voetballende kinderen meer te betrekken bij de club. Dat zou agressie tegengaan. Nu blijkt dat de vader van een van de jongens die grensrechter Richard Nieuwenhuizen zouden hebben mishandeld, zelf actief was bij Nieuw Sloten. "De vader van Yassin was altijd bij de club. Zo reed hij ons heel vaak naar uitwedstrijden. Ook is hij grensrechter en valt hij soms in als scheidsrechter", zegt een teamgenoot van Yassin D.

STER reclame