PSV klopt Napoli, hattrick Matavz

Aangepast op

PSV heeft zijn laatste wedstrijd in groep F van de Europa League gewonnen bij Napoli: 1-3.

Er stond in Italiƫ niks meer op het spel, maar desondanks, of misschien wel juist daarom, maakten beide ploegen er een leuk duel van.

Napoli had al drie grote kansen onbenut gelaten, toen Edinson Cavani de Italianen op 1-0 zette. De spits kon in stelling gebracht worden na slecht uitverdedigen van PSV.

De Eindhovenaren waren tot dan toe niet in het stuk voorgekomen, maar zochten nu de aanval en gingen zowaar met een 1-2 voorsprong naar de kleedkamer. Tim Matavz was er twee keer als de kippen bij toen doelman Antonio Rosati een bal niet klem kreeg. De Sloveen kon simpel scoren.

Veel ruimte en hoog tempo

Net als voor de rust gaven de twee teams vrij veel ruimte weg en bleef het tempo hoog. PSV was dicht bij een derde doelpunt met schoten van Georginio Wijnaldum en Memphis Depay. Aan de andere kant knalde Cavani in kansrijke positie hoog over.

De volgende grote kans was voor Christian Maggio, maar hij stuitte op keeper Boy Waterman. Dat deed Matavz beter. Op beheerst aangeven van Depay scoorde hij zijn derde goal.

Terwijl het duel iets onvriendelijker werd, zonder dat arbiter Michael Dean erg streng hoefde te worden, bleef het spel op en neer gaan.

Napoli kreeg nog enkele grote kansen. Pandev schoot een vrije trap net naast, doelman Waterman redde knap bij een inzet van Eduardo Vargas.

PSV derde

PSV eindigt het Europese seizoen als derde in groep F, met zeven punten uit zes wedstrijden. Napoli en Dnjepr Dnjepropetrovsk, dat met 4-0 won van AIK Solna, gaan door naar de volgende ronde van Europa League.