Pr-goeroe opgepakt in zaak-Savile

Aangepast op

De Britse pr-goeroe Max Clifford is gearresteerd op verdenking van zes seksmisdrijven. Dat melden Britse media. Cliffords arrestatie in Surrey heeft te maken met het onderzoek naar seksueel misbruik door BBC-coryfee Jimmy Savile.

Het onderzoek Operation Yewtree is opgedeeld in drie categorie├źn: misdrijven gepleegd door alleen Savile, misbruik samen met anderen, en misbruik uitsluitend door anderen. Clifford valt in die laatste categorie. Hij wordt ondervraagd op een politiestation in Londen.

Heksenjacht

Gisteren werd BBC-presentator Stuart Hall (82) opgepakt op beschuldiging van aanranding en verkrachting. Eerder werden komiek Freddie Starr, popster Gary Glitter, dj Dave Lee Travis en oud-BBC-producer Wilfred De'Ath in verband met dezelfde zaak opgepakt en later op borgtocht vrijgelaten.

Max Clifford maakte zijn fortuin door onthullende verhalen te verkopen aan roddelbladen. Toen het seksschandaal van Savile aan het licht kwam, zei hij dat tientallen presentatoren die bekend waren in de jaren 60 en 70 doodsbang waren. "Dit kan makkelijk uitlopen op een heksenjacht", zei Clifford in een praatprogramma. "Waar stopt dit? Ik hoop dat de politie zich concentreert op mensen als Savile die meisjes manipuleerden."

200 aangiftes

De politie van Londen denkt dat in het seksschandaal mogelijk 450 mensen zijn misbruikt, het merendeel door Savile. Er zijn ongeveer 200 aangiftes binnen.