Kustwacht staakt zoektocht

Aangepast op

De Kustwacht is definitief gestopt met het zoeken naar de zes vermiste bemanningsleden van het gezonken vrachtschip in de Noordzee. De kans dat er nog iemand leven in het koude water wordt gevonden is nihil, zegt de Kustwacht.

De zoekactie wordt ook niet meer hervat, omdat men ervan uitgaat dat er geen overlevenden meer zijn. "Gezien de tijdsduur die de mensen in het water liggen met deze lage watertemperatuur, heeft het geen nut om verder te zoeken", zegt een woordvoerder van de Kustwacht.

Zeebodem

De vijf overleden slachtoffers die geborgen zijn, zijn geïdentificeerd. Het zijn twee Polen van 47 en 60, twee Filipijnen van 51 en 30 en een man van 47 uit Oekraïne. Zij maakten deel uit van de 24-koppige bemanning van de Baltic Ace, die woensdagavond op 65 kilometer uit de Zeeuwse kust zonk na een aanvaring met een containerschip.

Het wrak van het schip Baltic Ace ligt op de zeebodem. Dat is waargenomen door speciale vliegtuigen. Het vrachtschip vervoerde auto's. Die zitten nog allemaal in het schip.

Olie

Rond het vrachtschip heeft de Kustwacht boeien gelegd, zodat voor de scheepvaart duidelijk is dat er een wrak ligt. Vliegtuigen hebben opnamen gemaakt om te controleren of er olie lekt, maar dat is niet het geval.