Rechter vergeet koffer met dossiers

Aangepast op

Een rechter-plaatsvervanger van de rechtbank in Haarlem is een koffer met dossiers vergeten in de trein. In de blauwe rolkoffer zaten twee dossiers over vreemdelingenzaken.

De rechter vertrok gistermiddag uit Den Haag, maar vergat bij het uitstappen op station Duivendrecht de koffer mee te nemen. De partijen die bij de zaken zijn betrokken, zijn geïnformeerd. De zaken staan op de rol voor volgende week donderdag en kunnen gewoon doorgaan, zegt de rechtbank.

Geschokt

Volgens de rechtbank is er intensief contact met de NS om de kwijtgeraakte koffer terug te vinden. De rechter heeft van de vermissing aangifte gedaan bij de spoorwegpolitie.

Het gerechtsbestuur is geschokt. De burger mag er immers van uitgaan dat de rechtbank zorgvuldig met stukken omgaat, zegt het gerechtsbestuur. De rechter-plaatsvervanger moet op het matje komen bij de president van de rechtbank. Ook zal het beleid over het meenemen van dossiers tegen het licht worden gehouden.

Teruggevonden

Volgens de rechtbank in Haarlem is in 2010 ook een keer een medewerker een koffer met dossiers kwijtgeraakt in de trein. Die koffer werd teruggevonden.