Kom in Actie dag voor Giel, Gerard en Michiel

Aangepast op

Vandaag is het Kom in Actie dag voor de 3FM dj's die over twee weken het Glazen Huis ingaan. Ze zijn allemaal naar een andere stad gegaan om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Rode Kruis en de stille ramp van dit jaar: babysterfte.

Het draait natuurlijk allemaal om het geld voor het Rode Kruis, maar de dj's hebben ook een eigen belang. Degene die het meeste geld ophaalt krijgt in het Glazen Huis één smerig drankje minder. Reden genoeg voor Giel, Gerard en Michiel om keihard aan de slag te gaan.

Giel Beelen

Giel is vandaag in Nijmegen en kon vanmorgen direct aan de slag als koekjesbakker. Vanmiddag gaat hij naar de HAN om als veilingmeester iets heel bijzonders te veilen. Wat dat precies is blijft een verrassing. Daarna gaat hij naar de Grote Markt om samen met alle Kom in Acties zoveel mogelijk geld in te zamelen.

Gerard Ekdom

Gerard is op pad gestuurd naar Tilburg en gaat bij kapper Corné Snels om de hoogste bieder een mooie nieuwe coupe te geven. Daarnaast heeft Gerard de popzaal 013 in Tilburg zover gekregen dat ze een gratis concert organiseren. Destine en Guus Meeuwis zullen spelen terwijl Gerard tussendoor plaatjes draait.

Michiel Veenstra

Ook Michiel heeft een 'minifestival' georganiseerd, en wel in Delft. Het festival is bij de schaatsbaan op de Beestenmarkt, daar treden onder anderen Van Velzen, Niels Geuzenbroek en Soul Sister Dance Revolution op. Natuurlijk gaat Michiel ook zelf aan de slag. Zo gaat hij sporten voor geld en laat hij zijn vaardigheden als broodjesverkoper zien. Hij brengt ook een bezoek aan de TU Delft.

Elk jaar worden 3FM-dj's voorafgaand aan de kerstdagen zes dagen opgesloten in het Glazen Huis. Ze krijgen de hele week geen eten, alleen 'heerlijke' sapjes. Voor een kleine vergoeding kunnen mensen een liedje aanvragen en de totale opbrengst gaat naar een stille ramp. Dit jaar is dat babysterfte.

Door: Maarten